App

Muziek

Romeo en Julia

De leerlingen zijn erg enthousiast. Het interactieve van de app is erg motiverend..

Leerkracht groep 8

Info

Met deze eigentijds geïllustreerde Romeo & Julia maken kinderen kennis met het beroemdste liefdesverhaal ooit geschreven! Kinderen leren de muziek van Prokofjev kennen, ze leren samen swingende bodypercussie spelen en schrijven hun eigen rap.
Een opname van Romeo & Julia door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Daniele Gatti vormt de basis van de app.
Deze app is afgesteld op de groepen 7 & 8 in het basisonderwijs.

Een project van drie weken

De educatieve app bevat zes kant-en-klare lesbrieven. Bij de samenstelling is uitgegaan van kerndoel 54 van TULE en het bij het nieuwe leerplankader kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs (SLO). In de lessen worden – naast muziek – ook aspecten van wereldoriëntatie betrokken. De lesbrieven bieden stof voor een klassikaal project waarmee de school ongeveer drie à vier weken aan de slag kan.

Beroemdste liefdesverhaal ooit

Laat je meevoeren door het beroemdste liefdesverhaal ooit geschreven. Het verhaal wordt verteld met muziek, animaties en tekst. De muziek van Sergej Prokovjev wordt uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest. Pascal Griffioen (alias Def P) schreef speciaal voor deze app een nieuwe tekst. Acteur Martijn Lakemeier leest deze op meeslepende wijze voor.

Leer een rap schrijven en bodypercussieritmes spelen

Leer aan de hand van rapper Pascal Griffioen (Def P) hoe je bodypercussies moet uitvoeren en hoe je een goede rap schrijft.

Vraag hem aan!

De Romeo en Julia app is gratis voor scholen. Hij is gemaakt voor de pc (digibord). Vraag hem aan!

Romeo en Julia is ook beschikbaar als app voor de iPad. Leuk voor thuis of op vakantie!