14 september 2015

Gesprek met Pascal Griffioen (alias Def P)

Pascal Griffioen is bekend als Def P van de Nederhop formatie Osdorp Posse. Voor de Romeo en Julia app (her)schreef Pascal de tekst van het verhaal. In de app treedt hij ook op in instructiefilmpjes. Hij leert je rappen en bodypercussies uitvoeren.

INTERVIEW

Wat doet Pascal?

´Toen ik kind was, wilde ik tekenaar worden. Ik koos daarom voor de grafische school. Dat is echt een mooie beroepsopleiding. Pas eind jaren tachtig ben ik de muziek in gegaan. Ik stortte me op tekstschrijven. Op het moment dat ik in de muziek meer geld kon gaan verdienen dan met mijn werk als grafisch vormgever was de keuze snel gemaakt: ik bleef in de muziek. Wel heb ik de T-shirts, platenhoezen en posters voor Osdorp Posse ontworpen. In 2006 richtte ik DefPenCo op. Vanuit dit bedrijf heb ik gewerkt voor Klokhuis (op de foto hieronder is Pascal verkleed als bij voor een sketch in het programma), theatergroepen en ik ontwerp tatoeages!´

Hoe is het om het beroemdste liefdesverhaal aller tijden te herschrijven?

´De basis van Shakespeare is zó sterk, dat je als bewerker de plank bijna niet kan misslaan. Romeo en Julia is een fascinerend verhaal; tijdloos en meesterlijk geschreven. Shakespeare weet alle menselijke zwaktes, valkuilen en ego’s in zijn teksten te verwerken. Super mooi project om te doen dus!

Wat zullen kinderen van 10 tot 12 jaar leuk vinden aan de Romeo & Julia app?

‘Kinderen kunnen zich inleven in het verhaal van Romeo en Julia. Dat ligt aan de basis van de lol die zij aan de app zullen beleven. Met de verschillende interactieve onderdelen in de app kunnen zij lekker aan de slag. In mijn teksten probeer ik niet te veel moeilijke woorden te gebruiken. Je moet de juiste snaar weten te raken. Tien tot twaalfjarigen zijn best lastig te raken. De tekst moet spannend zijn en niet te kinderachtig.’

Hoe zit het met die bodypercussies en het rappen in de app?

‘De bodypercussies zijn onderdeel van het lesmateriaal. Aan de hand daarvan leren kinderen twee verschillende ritmes spelen. Die ritmes zijn afgeleid van de klassieke muziek van Prokofjev! Twee groepen kinderen kunnen de twee ritmes tegelijk uitvoeren. Een derde groep rapt er een tekst bij, die door de kinderen zelf is geschreven. Mijn refrein nodigt kinderen uit om te verzinnen wat zij zouden doen als ze verliefd worden op iemand die hun ouders of vrienden niet zien zitten. Qua thema en activiteiten zal de app kinderen zeker aanspreken’

Tijdens het Cinekid festival (17 – 24 oktober 2015) zal Pascal Griffioen op woensdag 21 oktober samen met de rest van het creatieve team een masterclass geven. Binnenkort openen de inschrijvingen via Cinekid, dus hou onze websites goed in de gaten!

Cookie toestemming
Op deze website wordt gebruik gemaakt van cookies, voor meer informatie verwijzen we naar ons Cookie & Privacy statement.