App

Muziek

Peter en de wolf

... het lesmateriaal is erg rijk, en is naast muziek ook te gebruiken voor drama en beeldende vormgeving..

Leerkracht groep 5

Info

Peter en de wolf is een educatieve en interactieve tabletapplicatie met een voorleesfunctie. Alle personages in het verhaal worden door muziekinstrumenten vertolkt. Het verhaal wordt dan ook door muziek verteld en ondersteund door de illustraties, animatie en interactieve verrassingen. Het muziekverhaal is in 1936 gecomponeerd door Sergei Prokofjev met als doel kinderen iets over klassieke muziek bij te brengen. Met deze app wordt een nieuw stap gezet in het overbrengen van dit prachtige muzieksprookje.

Peter en de Wolf

Peter woont met zijn opa aan de rand van een bos. Van zijn opa mag Peter niet buiten het hek spelen, omdat er gevaarlijke dieren in het bos zijn. Peter is helemaal niet bang en op een mooie dag speelt hij, ondanks opa’s waarschuwingen, met zijn dierenvriendjes buiten het tuinhek. Dan verschijnt een grote, hongerige wolf die achter ze aankomt. Slimme Peter vangt de wolf en zorgt ervoor dat hij niet wordt doodgeschoten door de jagers, maar naar de dierentuin gaat.

Lesbrieven

De educatieve module bevat zes kant-en-klare lesbrieven, waarmee docenten gedurende drie tot vier weken met de app aan de slag kunnen. De app gaat uit van een brede context en geeft aanleiding voor lessen over muziek en het symfonieorkest, maar er komen ook aspecten van wereldoriëntatie, drama en beeldende vorming aan de orde. De lesbrieven zijn tot stand gekomen in samenwerking met Meesters in Muziek, bekend van de methode Moet je doen – muziek.

Extra informatie en weetjes

In de app is extra achtergrondinformatie opgenomen over Prokofjevs Peter en de wolf, symfonieorkesten, muziekinstrumenten en daarnaast zijn er leuke liedjes in de app opgenomen die thuis of in de klas gezongen kunnen worden.

Kijk en luister naar het Koninklijk Concertgebouworkest

De video-opname van Peter en de wolf vormt het uitgangspunt voor de app. Via de button Bekijk het concert kan de opname integraal bekeken worden. Hiervoor is wel een wifi verbinding nodig.

Vraag hem nu aan!

De Peter en de wolf app is gratis voor scholen. Hij is gemaakt voor de pc (digibord). Vraag hem aan!

Peter en de wolf is ook beschikbaar als app voor de iPad. Leuk voor thuis of op vakantie!